За астрологията

”Днес има нужда от астролози, които да показват пътя на хората. Мнозина не успяват в живота си, защото са изгубили своя път.” - Учителя Дънов

”Астрологията е най-чистата форма окултно знание, което е давано някога на човечеството.” - Учителя Джуал Кхул

Влиянията на планетите, знаците, домовете и аспектите върху човешкия живот е факт. Ако човек нямаше свободна воля, той би преминавал през живота си на автопилот според преобладаващите астрологични влияния. Но човекът като венец на творението е по-висшестоящ от останалите неща във Вселената. Затова всеки от нас има правото и може да впряга, насочва. задейства и прилага вселенските закони според свободната си воля и така да бъде съ-творец на живота си. Така че не само астрологичните влияния на небесните тела управляват човешкия живот, но и човекът, чрез свободната си воля, може и трябва да управлява астрологичните влияния. - Едгар Кейси

"Можете да кажете: не ми трябва астрология, няма да се занимавам с нея. Ти можеш да не се занимаваш, но Небето се занимава с теб. Това е все едно някоя детска топка да каже на детето "Аз нищо не искам да зная за теб". Трябва да разбирате влиянието на планетите, защото като ви вземат в своя кръг, вие ще бъдете за тях като една топка...
Астрологията се занимава с физиологичния процес на човешкото развитие. Всеки трябва да знае тези процеси. Това е едно основно знание в окултната наука. И всеки, който иска да има един нормален ум, едно нормална сърце, трябва да разбира влиянието на планетите" - Учителя Беинса Дуно

 

Астрологията е наука за взаимодействията между Вселената и Земята. Тя е играла важна роля във всички древни цивилизации - египетска, месопотамска, гръцка, индийска, китайска, мюсюлманска и тази на маите. С астрология са се занимавали хора като Платон, Питагор, Тома Аквински, Нютон, Карл Густав Юнг и др. В наши дни хороскопи има в повечето вестници, но те не заслужават доверие, защото са прекалено общи и често са твърде далече от истината.

Хороскопът е не само средство за предсказване на бъдещето, но и символичен модел на битието и човешката психика. Той представлява карта на разположението на небесните тела за мига и мястото на раждането. Той е уникална комбинация на зодиакалните знаци, Слънцето, Луната, планетите, домовете и други фактори, от които астролозите извличат информация за характера и съдбата на родения.

Принципи на астрологията:

Подобие: Каквото е горе, това е и долу. Голямото се отразява в малкото.
Единство: Всичко в природата е взаимосвързано. Тази взаимна връзка може да се използва за тълкуване и изясняване на смисъла на земните събития.
Цикличност: Всички събития протичат циклично. Всеки цикъл е част от други, по-големи и така всичко се движи напред.
Синхрон: Планетните положения във всеки един момент съвпадат със събития на Земята. Космическите цикли са в съзвучие с човешкия живот.
Холизъм: Цялото е по-голямо от сумата на неговите части (на гръцки холос означава цял). Всички фактори в хороскопа действат заедно и се тълкуват като цяло, а не разпокъсано.

Ако искате да изучавате астрология, можете да се свържете с нас и да се запишете в нашите курсове. Друг вариант е да се регистрирате в сайта ни за да получите достъп до безплатното ни обучение по Интернет.

Ако искате да си направите хороскоп, запишете си час на тел. 0888 540 442.


Е-мейл

Абонирайте се!

Абонирайте се за нашия астро-бюлетин и получете БЕЗПЛАТНО е-книгата "Ключови думи в астрологията", с чиято помощ ученето на астрология е лесна работа!

Астрологични новини? Семинари, беседи, курсове? Научавайте за всичко първи!