За астрологията

”Светът има нужда от астролози, които да показват пътя на хората. Мнозина не успяват в живота си, защото са изгубили своя път.” - Учителя Беинса Дуно

”Астрологията е най-чистата форма окултно знание, давано някога на човечеството.” - Учителя Джуал Кхул

"Можете да кажете: не ми трябва астрология, няма да се занимавам с нея. Ти можеш да не се занимаваш, но Небето се занимава с теб. Това е все едно някоя детска топка да каже на детето "Аз нищо не искам да зная за теб". Трябва да разбирате влиянието на планетите, защото като ви вземат в своя кръг, вие ще бъдете за тях като една топка..." - Учителя Беинса Дуно

Влиянията на планетите, знаците, домовете и аспектите върху човешкия живот е факт. Ако човек нямаше свободна воля, той би преминавал през живота си на автопилот според преобладаващите астрологични влияния. Но човекът като венец на творението е по-висшестоящ от останалите неща във Вселената. Затова всеки от нас има правото и може да впряга, насочва. задейства и прилага вселенските закони според свободната си воля и така да бъде съ-творец на живота си. Така че не само астрологичните влияния на небесните тела управляват човешкия живот, но и човекът, чрез свободната си воля, може и трябва да управлява астрологичните влияния. - Едгар Кейси

Астрологията се занимава с физиологичния процес на човешкото развитие. Всеки трябва да знае тези процеси. Това е едно основно знание в окултната наука. И всеки, който иска да има един нормален ум, едно нормална сърце, трябва да разбира влиянието на планетите" - Учителя Беинса Дуно

- - - - -

Астрологията е наука за взаимодействията между Вселената и Земята. Тя е играла важна роля във всички древни цивилизации - месопотамска, индийска, китайска, египетска, гръцка, мюсюлманска и тази на маите.

С астрология са се занимавали хора като Платон, Питагор, Тома Аквински, Нютон, Карл Юнг и др.

В наши дни хороскопи има в повечето вестници, но те не заслужават доверие, защото са прекалено общи и често са твърде далече от истината.

Изразът "цезарово сечение" идва от астрологичната практика да се избира най-добрият момент, когато трябва да се роди бъдещия цар/цезар/император и той да се вади по хирургичен път именно в този момент, за да бъде животът му добър, а царуването му успешно. Уви, в наши дни тази операция се прави в произволни моменти и затова някои деца, родени по оперативен път, имат лоши хороскопи (или поне не толкова добри, колкото би могло). Например, планирано секцио за ден, в който има напрегнати аспекти на Луната със Слънцето (развод, вътрешни конфликти, трудни отношения в семейството) би могло да се пренасрочи за ден, в който светилата са в хармонична връзка. Или секцио, планирано в час, в който има напрегнато аспектирани планети в 12 и 6 дом (лошо здраве, болници, психиатрии, затвори, наркотици и пр.) може просто да се направи 1-2 часа по-рано или по-късно, за да се промени към по-добро съдбата на детето...

Хороскопът е не само средство за предсказване на бъдещето, но и символичен модел на живота и психиката на родения. Той представлява карта на разположението на небесните тела за мига и мястото на раждането. Това за всеки човек е уникална комбинация от зодиакални знаци, светила (Слънце и Луна), планети, домове, аспекти и други фактори, от които астролозите извличат информация за характера и съдбата на родения.

Принципи на астрологията:

Подобие: Каквото е горе, това е и долу. Голямото се отразява в малкото.
Единство: Всичко в природата е взаимосвързано. Тази взаимна връзка може да се използва за тълкуване и изясняване на смисъла на земните събития.
Цикличност: Всички събития протичат циклично. Всеки цикъл е част от други, по-големи и така всичко се движи напред.
Синхроничност: Планетните положения във всеки един момент съвпадат със събития на Земята. Космическите цикли са в съзвучие с човешкия живот.
Холизъм: Цялото е по-голямо от сумата на неговите части (на гръцки холос означава цял). Всички фактори в хороскопа действат заедно и се тълкуват като цяло, а не разпокъсано.

Ако искате да изучавате астрология, можете да се свържете с нас и да се запишете в нашите курсове. Друг вариант е да се регистрирате в сайта ни за да получите достъп до безплатното ни обучение по Интернет.

Ако искате да си направите хороскоп, запишете си час на тел. 0888 540 442.

Абонирайте се!

Абонирайте се за нашия астро-бюлетин и получете БЕЗПЛАТНО е-книгата "Ключови думи в астрологията", с чиято помощ ученето на астрология е лесна работа!
Астрологични новини? Семинари, беседи, курсове? Научавайте за всичко първи!