Ключови думи в астрологията

Планетите (Kой?) са проводници на енергии. Те са като действащите лица в една пиеса, като електрическата крушка в един лампион. Ключовите думи за планетите дават основни насоки в мотивирането на поведението (например Меркурий - комуникация).

Знаците на зодиака (Как?) са филтри на планетните енергии. Те като костюмите, които внасят нещо свое в действието на пиесата, или като цветният абажур на лампиона. Ключовите думи за зодиакалните знаци показват начина, по който се изявяват планетите (например Меркурий в Лъв - способност да се налага при общуване, тъй като Лъв е властен знак).

Домовете (Къде?) представляват самата сцена на пиесата, мястото, където се намира лампионът. Домовете определят в коя област от живота се появява горното влияние - например способността за налагане при Меркурий в Лъв се изявява в обществото, ако планетата е същевременно в 11 дом, но ако тя е в 4 дом, склонността към власт е ограничена между четирите стени на дома.

Аспектите между планетите сочат доколко енергиите на отделните планети, знаци и домове могат да се проявяват заедно, и по какъв начин си взаимодействат различните страни на човешката природа и човешкия живот – например до каква степен бракът (7 дом) ще се отрази на кариерата (10 дом) и пр.

Влезте в профила си или се регистрирайте, за да прочетете още!

Абонирайте се!

Абонирайте се за нашия астро-бюлетин и получете БЕЗПЛАТНО е-книгата "Ключови думи в астрологията", с чиято помощ ученето на астрология е лесна работа!
Астрологични новини? Семинари, беседи, курсове? Научавайте за всичко първи!