Работа с програмата Astrolog 6.1

Статията е за студентите по астрология от курсовете на д-р Петър Найденов. На семинарите ни показвам как се работи с програмата на живо, но не всеки може да запомни подробностите от първия път! Бъдете спокойни - повтореннието е майка на знанието. Тук можете да видите всички детайли толкова пъти, колкото е необходимо. Ако не сте разучили още тази прекрасна програма, тук може да го направите на спокойствие. 

Astrolog 7.1

Astrolog 6.1 (за обучение вижте това)

Свалете си програмата Astrolog 7.1 (с десен бутон на мишката - Save target as) и я стартирайте. Тя прави автоматично директория c:\astrolog, където инсталира програмните файлове. В същата директория можете да съхранявате и хороскопите, които правите. Ако искате, променете диска от C на D. После свалете шрифта Astro.TTF (с десен бутон на мишката - Save target as) и го инсталирайте (с десен бутон на мишката - Install). Ако не инсталирате този шрифт, вместо планети ще се показват букви. За подробности четете Help файла в меню Help - Open Documentation.

След това запишете файла Astrolog.as (с десен бутон на мишката - Save target as) с географски координати за България, София, и някои други корекции. Копирайте този файл в директорията astrolog на мястото на оригиналния. Ако държите да се показват по подразбиране координатите на вашия град, в меню Info - Set chart info в най-долното поле Location напишете името му на латиница (поне първите 3 букви) или името на най-близък по-голям град. Изберете го от предложенията (да стане в синьо) и цъкнете Apply info, след което ако трябва цъкнете Nearby cities и ще се покажат още градове, изберете си този, който е най-близо, цъкнете пак Apply info, после в поле Daylight saving? изберете Yes ако искате да показва лятно часово време или No ако искате да показва стандартното време, после цъкнете ОК (все едно правите хороскоп), след което от меню File - Save settings съхранете настройките (ще ви пита дали да промените astrolog.as - отговорете Yes). По принцип не е нужно да променяте координатите, защото разликите в тях за България са малки, а хората рядко си знаят часа на раждане с голяма точност.

Астролог 32

Представлява по-нова версия на Астролог 5.40.

Може да се съхраняват хороскопи с пълни имена на латиница и кирилица, а не само с 8 букви на латиница.

Може да се добавят описания на положенията на планетите в знаци и домове.

Може да се добавят тълкувания на аспекти.

Абонирайте се!

Абонирайте се за нашия астро-бюлетин и получете БЕЗПЛАТНО е-книгата "Ключови думи в астрологията", с чиято помощ ученето на астрология е лесна работа!

Астрологични новини? Семинари, беседи, курсове? Научавайте за всичко първи!